Hozzáadhatod e lapot a kedvencekhez
Tarsolyosok honlapja

Magyarul    Hagyományõrzőink    Angolul
Hozzáadhatod e lapot a kedvencekhez

bőrtarsoly

 

 

 

e-mail:Küldjél levelet nekem.

 
Várom és kérem olyan elhivatott tarsolykészítők jelentkezését, akik ezen a honlapon keresztül is szeretnék népszerűsíteni munkáikat.

 

Budai Sándor
bőrműves,
népi iparművész
Telefon: +36 62 - 297 228
Mobil: +36 30 - 316 3119

Ha létezik a bőrösmesterségnek „Paganini-je”, akkor valószínűleg Sándor az. Mielőtt láttam volna munkáit azt hittem, hogy már mindent láttam, amit és ahogyan bőrből meg lehet valósítani, de tévedtem. Sándorral civilben, egy patikában futhatunk össze. Alkotásaiban pedig azzal a precizitással találkozhatunk mely polgári foglakozásának elemi része.
Tarsolyok, bőrtáskák.

ifj. Lőrincze Tibor
díszfegyverkészítő és vadászpuskaműves

kovács, csappantyús rendszerű lőfegyverek, szúró, vágó fegyverek, korhű másolatok, fegyvervésés, díszítés, faragás

Telefon: +36 22 - 423 123
Mobil: +36 20 - 365 5209

Tibor igazán igényes történelmi fegyvereket is készít. Az a hazatérés kori szablya, amit számomra készített, bátran állíthatom, hogy minden tekintetben a párját ritkítja.

huszártarsoly

Kevi-Farkas Zsolt
ötvös mester
Aranyékszer-serleg-dísztárgy tervező és készítő

Telefon: +36 1 - 227 5358
Mobil: +36 20 - 345 7970
e-mail: csimbim@axelero.hu

Zsoltról a teljesség igénye nélkül megemlíteném, hogy több kiállításon és neves nemzetközi rendezvényen mutatták be honfoglalás kori dísztárgyait, ékszereit, lovas ékszereit, melyekért elismerő díjazásban is részesült. A Szent György Lovagrend lovaggá ütött tagja. Elkészítette a Szent Korona pontos másolatát is. Az általa készített jogart és országalmát a Visegrádi Fellegvárban őrzik. Állami megrendelésre elkészített gróf Bethlen István mellképét 2000-ben Herencsén avatták fel. Zsolt egyébként az utánpótlás-képzés elkötelezettje és aktív szereplője.
Hazatérés kori  tarsolyok.

Magyar Attila
bőrműves, hagyományőrző

Kiállítások, előadások, élő történelemórák és korabeli kézművességi ismeretek szinesítik palettáját.


Mobil: + 36 30 -961 0212
e-mail: tyrker@oskultura.hu

Attila az Őskultúra Alapítvány elnöke. Széleskörű és alapos történelmi, néprajzi és hadi hagyományőrző ismerete és tisztelete a kísérleti régészet egyik éllovasává tette. Munkái gyönyörűek és sugárzik belőlük az a szellemiség az a „mit-miért" melyet őseink is belevittek alkotásaikba.

Tarsolyok, bőrtarsolyok.


Nyers Csaba
hagyományőrző
Tarsolyok, tarsolylemezek, övek, veretek, csatok, ruhadíszek, hajfonatkorongok

Telefon: +36 1 - 312 0542

Csaba gyönyörű alkotásai felett szívesen elábrándozik az ember. Az ő hagyományőrző elkötelezettsége, bátran leírhatom példaértékű. Gabonaszakácskönyveit is szívből ajánlom, melyből feleségem gyakran készít nekem már-már feledésbe merült, változatos étkeket.

Szabadtéri gabonafőzések
Hazatérés kori  tarsolyok.

Révész Pál László
honfoglalás kor
ötvös-bőrműves

Vörösrézből, ezüstből készült tarsolylemezek (rekesz-aranyozással), hajfonatkorongok, veretes magyar szíjak, honfoglalás kori csuklós övcsatok, karperecek, ősi rovással vésett gyűrűk, vörösréz domborítások, ezüst- és arany ékszerek, medálok. Bőrből készült tarsolyok, tegezek, szíjak, süvegek, táltosdobok

Telefon: +36 45 - 441517
Mobil: +36 30 - 224 2734
e-mail: tarsoly-revesz@freemail.hu

Nem hinném, hogy van ember, aki szótlanul el tudna menni László csodálatos munkái mellett.
Akár egy könyvesboltban is találkozhatunk alkotásaival, hiszen a 2003-as tarsolyos falinaptáron az Ő tarsolylemez remekei társulnak a hónapokhoz. Viszont ne higgyük, hogy itt megállhatunk, hiszen László többek között még egyedi elképzelések elkészítését is vállalja.

Táltos olvasat

Hazatérés kori tarsolyok.

Szedlják István
hagyományőrző
Az antik fegyvermásolatok és a tizennégyféle tarsoly mellett, nyolcféle hajfonatkorong és süvegcsúcs elkészítésének mestere.

Telefon: +36 66 -451647
Mobil: +36 30 - 245 4856
e-mail: tarsolyos.istvan@nap-szam.hu

István aprólékos és kitartó kézi munkával készíti mutatós, sorszámozott tarsolylemezeit. A patinássá váló sárgarézből megmunkált, az eredeti méretekhez igazított rekonstrukciók, hátlappal készülnek. Kiállításokon és rendezvényeken néha megleshetjük azt is, miként állnak össze István kezei között a kézzel varrott tarsolyok.
Hazatérés kori  tarsolyok.

Tölgyesi Béla
hagyományőrző
Telefon: +40 744 - 139426
e-mail: tolgyesib@netposta.hu

Béla erdélyi mester, kifinomult technikákkal, otthonosan mozog más hazatérés kori tárgyak, például hajfonatkorongok elkészítésben is. Leveleit csak kb. tíznaponta tudja megnézni, de a mobiltelefonján keresztül könnyen elérhető.
Hazatérés kori  tarsolyok.